6η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

2023-11-27

6η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στις όμορφες Μηλιές του Πηλίου, 24-26 Νοεμβρίου 2023. Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των δράσεων των φορέων, που δραστηριοποιούνται με την διάνοιξη, σήμανση, συντήρηση και ανάδειξη των μονοπατιών, απ' όλη την Ελλάδα. Προβληματισμοί για τον τρόπο χρηματοδότησης όλης αυτής της τεράστιας προσπάθειας, που μέχρι τώρα κατά το μεγαλύτερο μέρος στηρίζεται στον εθελοντισμό. Σκέψεις και προτάσεις για το πως τα πανέμορφα ελληνικά μονοπάτια θα γίνουν ελκυστικά σε ξένους και ντόπιους περιπατητές, ώστε να ενισχυθεί ο εναλλακτικός τουρισμός και εξ αυτού οι τοπικές οικονομίες. Δράσεις στα σχολεία με περιπατητικές εξορμήσεις των μαθητών στο δάσος, ώστε να δεθούν με τη φύση, να αγαπήσουν και να προστατέψουν το δάσος.

 Η δική μας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Σιθωνίας Μονοπάτια πήρε μέρος με 6 μέλη της στην διάσκεψη. Παρουσίασε την εξαετή δουλειά μας στα μονοπάτια και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας από την εμπειρία και την δράση άλλων πιο έμπειρων φορέων. 

Κυριακή πρωί είχαμε τη χαρά να ξεναγηθούμε σ' ένα γραφικό μονοπάτι με υπέροχα καλντερίμια από τις Μηλιές στην όμορφη Βυζίτσα. Σημεία ενδιαφέροντος πέρα από τα περίτεχνα καλντερίμια, πλατείες και αρχοντικά, το ξωκκλήσι των Ταξιαρχών, η Γέφυρα "Ντε Κίρικο¨", η Βρύση του Γαρέφη, ο Τρενάκι του Πηλίου, Ο παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός στις Μηλιές, Ο καταρράκτης Καταφίδι.

 Και του χρόνου στα Χανιά!