ΜΕΛΗ

Λίγα λόγια για εμάς

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας που ιδρύθηκε το 2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4430/2016 «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη φορέων και άλλες διατάξεις». Είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με Α.ΓΕ.Μ.Κ.Ο: 000161203091 και ΑΦΜ 997383970, Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου.

Προέκυψε σαν ένας ώριμος καρπός μιας τετράχρονης προσπάθειας της ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν. Μαρμαρά, με την έμπνευση και το πάθος κυρίως των γυναικών της να διανοίξει ένα μεγάλο δίκτυο ιστορικών μονοπατιών στον Δήμο Σιθωνίας, που θα συνδέει όλα τα χωριά του Δήμου, όπως άλλωστε συνέβαινε παλιά. 

Έτσι έχουμε διανοίξει και σηματοδοτήσει περίπου 15 περιπατητικές διαδρομές στον Δραγουντέλη, γύρω από τους οικισμούς του Ν. Μαρμαρά και Παρθενώνα και συνεχίζουμε να ανιχνεύουμε και άλλες. Τις απολαμβάνουμε πρώτα απ΄όλα εμείς αλλά και πολλοί άλλοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όπως διαπιστώνουμε με μεγάλη μας χαρά, γιατί είναι πανέμορφες, γιατί είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας, γιατί τις δημιουργήσαμε με τα ίδια μας τα χέρια και την συνδρομή πολλών εθελοντών που με πολύ αγάπη στήριξαν αυτήν την συλλογική προσπάθεια.

Τα μονοπάτια διατρέχουν πευκόφυτα κυρίως δάση με πλούσια θαμνώδη βλάστηση, πολλά ρέματα με μικρούς καταρράχτες, πέτρινα γλυπτά της φύσης και έχουν πανοραμική θέα είτε προς τον Τορωναίο είτε προς τον Σιγγιτικό Κόλπο.

Η χαρτογράφηση των διαδρομών έχει ήδη επιτευχθεί από Δασολόγο που συνεργάζεται με τον Δήμο Σιθωνίας. Είμαστε στην φάση έκδοσης χαρτών των περιπατητικών διαδρομών και διάθεσή τους σε περιπατητές, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κ.λ.π. Επόμενος στόχος μας η πιστοποίηση Εθνική ή Ευρωπαϊκή των μονοπατιών μας και η δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής με όλες τις διαδρομές.

Στόχος μας είναι να γίνουν πραγματικά γνωστά σε Έλληνες και Ευρωπαίους περιπατητές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάδειξη της ομορφιάς της Σιθωνίας μας και την τουριστική ανέλιξη του τόπου μας. Στην επίτευξη αυτού του στόχου έχουμε και την υλική και ηθική υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας και τους ευχαριστούμε Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους.

  • Ελάτε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέου Μαρμαρά.
  • Ελάτε να περπατήσουμε μαζί.
  • Γίνετε μέλη της ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ. 
  • Γίνετε εθελοντές μας.
  • Γίνετε κοινωνοί της ομορφιάς της Σιθωνίας μας.
  • Σας περιμένουμε.

Διοικούσα Επιτροπή 2020- 2022

Πρόεδρος: Τζίμου Ειρήνη

Γραμματέας: Γαβριηλίδου Αφροδίτη

Ταμίας: Λιτβίνοβα Ίννα

Μέλη: Κουρνάκη Ζηνοβία

             Ενωτιάδη Ναταλία

Αναπληρωματικά Μέλη: 

Κουτσογιάννης Νικόλαος

Μποδούρη Συμέλα (Μελίνα)


Διοικούσα Επιτροπή 2024- 2026

Πρόεδρος: Τζίμου Ειρήνη

Γραμματέας: Γαβριηλίδου Αφροδίτη

Ταμίας: Λιτβίνοβα Ίννα

Μέλη: Μποδούρη Μελίνα

           Τσεπελίδης Χρήστος             

Αναπληρωματικά Μέλη:

Ενωτιάδη Ναταλία

Κουτσογιάννης Νικόλαος

Διοικούσα Επιτροπή 2022- 2024

Πρόεδρος: Τζίμου Ειρήνη

Γραμματέας: Γαβριηλίδου Αφροδίτη

Ταμίας: Λιτβίνοβα Ίννα

Μέλη: Μποδούρη Μελίνα

           Ενωτιάδη Ναταλία

Αναπληρωματικά Μέλη:

Κουτσογιάννης Νικόλαος

Γανώσης Αναστάσιος


Μητρώο Μελών

Τα εγγεγραμμένα μέλη της Κοιν.Σ.Επ. μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 43 


Email: trails@sithonia-trails.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ