Μ10-Μ13-Μ11: Τούρλες- Παλιομετοχούδι- Μύλος

Κυκλική διαδρομή 10,7 χλμ.

Μασούτης- Τούρλες = 4,1 χλμ

Τούρλες- Παλιομετοχούδι- Μασούτης = 6,6χλμ.

Αφετηρία από Μασούτη, πάνω στην εθνική οδό Ν. Μαρμαράς - Νικήτη και κατεύθυνση προς Ζωοδόχου Πηγή και τον Μύλο Κονιστή. Λίγο πριν τον Μύλο, παίρνουμε το ανηφορικό μονοπάτι (Μ10) προς τα αριστερά και ακολουθούμε τις πινακίδες κατεύθυνσης προς Τούρλες. Στην διαδρομή διασταυρώνονται και άλλα μονοπάτια προς Παρθενώνα, το Μ7 και πιο πάνω το Μ8, και τα δυο προς Γιωνά και στη συνέχεια προς Παρθενώνα .

Επιστροφή από το Μ13 προς Παλιομετοχούδι, περνάμε τους σταύλους του Καρρά, και ακολουθούμε το μονοπάτι Μ11 παράλληλα στο Ρέμα του Μύλου, ακριβώς κάτω από το Βαρέλι, προς Μύλο και καταλήγουμε στον Μασούτη.

Οι Τούρλες είναι τρεις μεγάλοι βράχοι που ονομάστηκαν έτσι από το σχήμα τους. Στην μεσαία Τούρλα υπάρχει σχοινί και μπορούμε να αναρριχηθούμε επάνω να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς τον Τορωναίο κόλπο ή να ανεβούμε στον λόφο που χαρακτηρίζεται "Πανόραμα (view)" από όπου επίσης έχουμε πανοραμική θέα. Η γύρω περιοχή έχει την μορφή πάρκου με πέτρινα γλυπτά της φύσης, αξιοθαύμαστα δημιουργήματα της διάβρωσης. Στην περιοχή υπάρχουν και οι τάφοι ανταρτών που πολέμησαν και σκοτώθηκαν σε αυτό το σημείο επί Τουρκοκρατίας - η παράδοση αναφέρει για 50 τάφους - και μπορεί κανείς να δει και τις ταφόπλακες.

Αυτό το τμήμα της διαδρομής έχει σημεία με μεγάλους ογκόλιθους, περίεργους σχηματισμούς βράχων, ρέματα, εναλλαγές θέας προς τις Τούρλες και την θάλασσα και γενικά μεγάλη ποικιλία τοπίων.

H διαδρομή στο wikiloc εδώ

Powered by Wikiloc

Email: trails@sithonia-trails.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ